tirsdag 11. november 2014

Adventskalender med tutorial

Det nærmer seg advent og tid for kalendere med små overraskelser i ventetiden fram mot jul. Hva er vel mer koselig enn en hjemmelaget adventskalender?


Denne adventskalenderen laget jeg for en stund siden til Ett trykk. Trinn-for-trinn forklaringen står i oktobernummeret fra 2013. Jeg deler den også her i forbindelse med et innlegg om den som jeg har hos Kreativ Scrapping i dag.

Slik lager du adventskalenderen:


Kutt 24 stk kartong 4 x 7 1/2" og preg på langsiden på 2 1/2 og 5 3/4".


Brett til konvolutter, bruk bonefolder for å få en fin brett.


Kutt til 48 biter kartong som er 1 x 1 1/2" og preg på kortisden på hver 1/4". Brett til trekkspill.


Lim trekkspillene først til den minste flappen (ned på kovlolutten).

 

Påfør lim på trekkspillenes side som nå vender opp...


... og bret flappen inn mot konvolutten for å feste. Pass på at alle trekkspillene festes samme vei.


Ferdig konvolutt. Svert nå kantene på konvolutten før du pynter med kakeserviett, hjerter med nummer og tvunnet tråd. Bruk klistremerker, eller som her, utstansede tall.


Kutt til en kartong til esken som er 7 x 12". Hvis du vil ha en størr eske, om du for eksempel vil ha plas til tykkere konvolutter/mer i konvolutten) må du skjøte kartong til esken og gjøre  lengden - her 12" - lengre). Preg 1 1/2" inn fra alle sidene og kutt som vist i hjørnene. Kutt til paneler til sidene av esken. Svert kantene før du limer panelene sammen.


Lag en hank til kurven. Bøy den litt før limet tørker. Det kan være lurt å bøye papirstrimlene litt på bordkanten før du limer dem sammen. Lim hanken på midten av langsidene FØR du limer panelene på langsidene. Lim på de siste panelene og lim sammen esken. 
 
Håper dere blir inspirert til å lage deres egne adventskalendere. Litt lenger uti måneden kan det hende det kommer litt mer adventskaenderinspirasjon :)
 
Lykke til!

1 kommentar:

Tusen takk for at du titter innom - legg gjerne igjen noen ord om du har lyst så jeg ser at du har vært her.