mandag 29. september 2014

Julekort med Treasure Gold

Med høstmørket kommer virkelig tiden for å sitte inne og kose seg med kortlaging, og for mange er det tid for å begynne med julekortene.
 
På julekortet mitt i dag, som jeg har laget for inspirasjonsbloggen dinfantasi.no, har jeg prøvd ut et, for meg, nytt medium til kortlagingen:

TREASURE GOLD

Treasure Gold er en metallic voks beregnet til restaurering og overflatebehandling av møbler, rammer, keramikk, glass og liknende, men fugerer også flott på papir. Voksen kommer i en liten glasskrukke med skrulokk og påføres med finger. Fargene kan blandes innbyrdes for å få frem ønsket nyanse.


Jeg så første gang Treasure Gold i bruk da jeg traff Pete Hughes fra Sizzix på Gave-og interiørmessa på Lillestrøm i høst. Han hadde demo på Global Hobby & Kunst sin stand og hadde brukt Treasure Gold på utrolig lekre måter. Sjekk gjerne ut bloggen hans hos Sizzix for tips og flere spennende måter å bruke Treasure Gold.

Jeg har stanset ut en ramme med en die fra Marianne Design i brun kartong.


 Med fingeren påfører jeg lett et lag Treasure Gold voks og gnikker det deretter godt utover. Vær litt lett på hånden først så du ikke får store konsentrerte flekker med farge. Når du har spredt fargen utover kan du gnikke den godt inn i papiret. 


Man kan gnikke av noe overflødig voks lett med litt papir eller en tøyfille.


Chipboard stjernene har også fått et lag Treasure Gold. Da legger jeg et jevnt lag over hele figuren og det er bare å gnikke voksen godt inn.Vask hendene eller tørk av dem med en våtserviett så du ikke får farge på andre ting etterpå.

Slik ble det ferdige kortet mitt.


Materialer:

Treasure Gold Fire White 
Studiolight Scandinavian Winter klippeark, 3D-ark, mønstret papir
Staz 3D-puter
Seam Binding bånd 
Selvklebende perler 
Staz stempeltekster 
Memento Rich Cocoa stempelpute til sverting av kanter
Svart stempelpute til tekster
Brun kartong
Hvite bjeller 8mm
Wycinanka chipboardstjerner
Marianne Design oval ramme die

3 kommentarer:

Tusen takk for at du titter innom - legg gjerne igjen noen ord om du har lyst så jeg ser at du har vært her.