torsdag 31. oktober 2013

Godispose til Halloween


Siden det er Halloween må jeg bare vise dere denne godisposen idag:) 

Posen er laget til oktobernummeret av Ett trykk og har forhåpentligvis akkurat rukket fram til min mamma som er like glad i katter som meg - for det ER en katt, selv om noen mener den ser mest ut som en mus... :D

Motivet heter Cat with Candy Bag og er fra Motivet Stamps. Det er fargelagt med Touch Twin Markers:
hatt/sekk: WG8-5-3
oransje: 24-34-Promarker Pastel Yellow
godteri: 43-174-166,83-77

Happy Halloween alle sammen!

tirsdag 22. oktober 2013

Tutorial - høstlig gresskar!

Idag vil jeg gjerne vise dere en tutorial jeg har laget for Kreativ Scrapping - Jeg har nemlig laget et lite gresskar! Søkte litt rundt på nettet etter bilder av papirgresskar og fant flere versjoner av denne typen. Syns de var så fine, og ganske enkle og lage faktisk :)


Jeg har brukt ulike mønsterark fra Graphic 45 - De har masse lekre mønsterark som egner seg godt til høst og halloweenprosjekter! Kutt til sirkler i ønsket størrelse med en sirkeldie. Det ferdige gresskaret blir like stort som størrelsen på sirklene. Jeg hadde ca 20 sirkler til mitt gresskar. Man kan også lage dem med færre sirkler, da blir den litt mindre "tett".


Brett hver sirkel på midten. Pass på å brett de like sirklene på samme måte så mønsteret ligger samme vei i det ferdige gresskaret.


Lim sammen sirklene som vist:


Alle sirklene er limt sammen:


Gresskar har også litt blader og stengler. Stengler lages ved å snurre en papirstrimmel i matchende papir rundt en grillpinne/tynn strikkepinne eller liknende. Min strimmel er ca. 0,5 cm.


Ferdig snurret stengel:


Til bladkrans har jeg stanset ut en snøkrystall med Rizza snowflake die fra Memory Box og klippet bort de ytterste spissene, og en sirkel med en 1" sirkelutstanser. Til å lage stilk: Kutt til en bit papir som er ca. 3 x 4,5 cm. og preg den langs langsiden på 1/2". Klipp taggekant langs pregingen.



Snurr papirbiten rundt grillpinnen/strikkepinnen slik at taggene stikker ut i den ene enden av sylinderen til slutt.


Lim sammen stilken og bruk en hulltang til å lage et hull midt i den lille sirkelen. Hullet må være så stort at stilken akkurat kan gå gjennom.


LIm på bladkrans og sirkel midt oppå gresskaret...


... og fest stenglene under sirkelen.


Ha lim på den nederste enden av stilken (den som er spisset av taggene) og fest den i hullet på toppen.



Disse gresskarene er lekre til bordpynt til høstmiddag eller halloween - lag gjerne flere i ulike størrelser.

Håper dere syns dette så gøy ut og fikk lyst til å prøve. Jeg har i hvertfall kost meg med mitt lille gresskar:)
For mer inspirasjon til høst og halloween, ta gjerne turen innom Kreativ Scrapping bloggen.

Lykke til!

fredag 11. oktober 2013

Fargeinspirert!

Nå har jeg masse farger i scrappehjertet, og minst like mye på hendene, etter en runde på hobbyrommet i Åshilds ånd! Jeg ble så inspirert av hennes små kunstverk i oktobernummeret, så jeg måtte bare prøve meg på et par ordentlig fargerike kort:)


Har dere blitt inspirert av noe spesielt i vår siste utgave av bladet? Del med oss i Inspirert! innlegget på Ett trykk bloggen, da vel! :) Vi ønsker å være en inspirasjonskilde for leserne våre og er alltid spente på hva som faller i smak der ute blant dere.


Husk også blogghoppen vår - delta innen idag og vær med i trekningen av flotte premier!

Klem og kreativitet fra Camilla

torsdag 10. oktober 2013

Lag lekker pynt med papirleire!

Darwi papirleire er en super, lett papirmasse som passer perfekt til å lage pynteelementer til bruk på for eksempel kort. 
Når den er tørket kan man male eller spraye den, eller man kan bruke den som den er - hvitt passer jo perfekt til jule- og vinterkortene!

Jeg har laget en godispose til jul dekorert med papirleirefigurer.


 
Lage papirleirefigurer:


Bruk en silikonform og litt papirleire. Silikonformer fins både til konfektlaging/kakedekor og til kortlaging, eller du kan lage dem selv ved hjelp av egne typer modellermasse til dette formål.


Press papirleiren ned i formen.


Vipp figuren forsiktig ut og legg den til tørk.


Tørketid 24 timer.


Bruk en pappneglefil til å file bort overflødig papirmasse.


Klar til å lage vinterlig godispose: Papirleirefigur, lekker die fra Marianne Design og utklippsark fra Studio Light.


Produkter: 

Darwi papirleire extra light, Marianne Design dies LR0270 og LR0112, Studio Light Vintage Line klippeark jul 3, Cellofanpose m/bunn 95x160mm, blondeserviett, Stempel God Jul, hvitt musselinbånd, Sakura glitterpenn.

Innlegget er laget for dinfantasi.no

lørdag 5. oktober 2013

Card making day - blogghopp hos Ett trykk

I dag er det CARD MAKING DAY og vi i i Ett trykk syns det er en kjempefin anledning til litt ekstra feiring og moro. Vi har virkelig en fantastisk herlig hobby hvor skapergleden bobler, nye vennskap knyttes og kreativiteten sprudler over glitter, maling, stempeltrykk og papirer. For ikke å snakke om gleden ved å gi og motta disse små kunstneriske kreasjonene vi lager:)

Vi har ikke hatt noen BLOGGHOPP på Ett trykk bloggen før, og syns Card making day måtte være en perfekt anledning.

Mitt kort for anledningen:) Jeg elsker katter og syns dette motivet er så kult - det fortjente å være hovedfokus på et clean and simple kort syns jeg.


 Vi har det utrolig kjekt sammen i Ett trykk designteamet, og vi håper denne blogghoppen kan være en mulighet for dere til å bli enda litt bedre kjent med oss. Vi håper også at vi kan inspirere dere litt ekstra på card making day - denne dagen som feirer den supre hobbyen vår.

Til en blogghopp hører det naturligvis også PREMIER! Ett trykk har tre supre premier vi ønsker å dele ut til tre heldige vinnere blant alle som deltar:

1. Ett års abonnement på Ett trykk!

 
2. De to nyeste stempelplatene til Norsk Stempelblad!


3. Et kjempetøft scrappeforkle!


For å være med i trekningen av disse flotte premiene må du gjøre følgende:

1. Være eller bli følger av Ett trykk bloggen.
2. Skrive om blogghoppen i bloggen din, enten i sidemargen eller eget innlegg, og linke tilbake til blogghoppinnlegget på Ett trykk bloggen.
3. Besøk bloggene til vårt flotte designteam på listen under og legge igjen en kommentar.
4. Gå tilbake til Ett trykk bloggen og legge igjen en kommentar i blogghoppinnlegget.

Start: Ett trykk

Blogghoppen varer en uke og dere må legge igjen kommentarene innen fredag 11. oktober. Vinnerne trekkes lørdag 12. oktober :)

Kos dere med blogghopp og ha en fortsatt kreativ Card making day!

Klemmer fra Camilla

tirsdag 1. oktober 2013

Kreativ Scrapping #10 Høst/Halloween


Det er oktober - og det betyr høst og Halloween:) Joda, Halloween er veldig amerikansk, og ikke alle er like glade i denne feiringen i Norge, men det er ikke det værste med en god anledning til en kostymefest:)

Jeg har scrappet noen bilder fra en stor Halloweenfest jeg hadde med noen venner for noen år siden. Vi hadde laget fingerkjeks og skikkelige gresskar, og pyntet hele leiligheten med svarte gardiner, edderkopper og spindelvev:) 


Jeg har brukt de tøffe mønsterarkene fra KaiserCraft - 13th Hour: Midnight, Evening, Dusk og Twilight. Til bakgrunnen har jeg embosset med den lekre Fran-tàge Aged Wine, sprayet med Color Shine Amethyst (elsker denne fargen!) og Dylusions Black Marble Ink Spray i tillegg til sort akrylmaling sammen med TCW stencil Mini Splats. Dies fra Sizzix: Weathered Clock og Mini Owl.

Detalj - Fran-táge/Weathered Clock:


Detalj - sprayet bakgrunn/Mini Owl:


Detalj - KaiserCraft mønsterark:


Har du lyst å være med på utfordringen? Flotte premier:) Stikk innom Kreativ Scrapping bloggen for å se de andre DT-medlemmenes herlige bidrag og bli med!

Nyt høsten - super scrappetid!

Klem Camilla