fredag 8. juni 2012

Big Buckle Card tutorial


Her kommer - hold dere fast - en tutorial! På min blogg! :) 
Ikke ofte det skjer, men nå har jeg altså bestemt meg for å legge ut en. Dette er en tutorial jeg har laget til Ett trykk og jeg tenkte det kunne være morsomt å legge den ut her også. Håper dere liker den.

Kortet er et Big Buckle Card - et beltekort - etter lukkemekanismen som er et slags belte.

Det ferdige kortet ser ut som dette:


***

Start med å kutte til en bit kartong 5 1/2" x 7" og preg på 4 1/4". Kutt så til en bit kartong 1 1/2" x 5 1/2" og preg på 3 1/2". Rund hjørnene (som vist på bildet under) med en hjørneklipper. Obs, bare to av hjørnene på den smale biten skal avrundes. Kutt et panel (her grønt) på 1 5/15" x 3 6/16" til den smale biten.


 

***

Kutt to (grønne) paneler: 5 5/16" x 2 1/2" og 5 5/16" x 4 1/16" og to paneler med mønsterark: 5 2/16" x 2 5/16" og 5 2/16" x 3 14/16". Rund hjørnene med hjørneklipper, svert kanter og lim mønsterarkpanelene på kartongpanelene.***

Kutt en bit kartong: 2 3/4" x 5 1/2" og rund hjørnene så den passer på innsiden av den minste delen av kortet. La en pyntebord med en bordutstanser som passer til. Finn et motiv til kortet.***

Lim pyteborden på med baksiden mot forsden av den andre kartongbiten. Slik:

***

Legg panelene på kortet uten å lime. Mål hvor langt inn på kortet du vil at "beltet" skal gå inn i kortet, og merk av på forsidepanelet.

 

***

Har du en utstanser som egner seg kan du stanse ut hull her. Har du ikke en slik utstanser, kutter du hull med en skalpell. Som hjelp, lag for eksempel en mal som er litt høyere enn "beltet" er bredt, og så bred som du ønsker (ca. 1/4"). Rund hjørnene med en liten hjørneklipper.

 

***

Tegn rundt malen.


***

Kutt hull i forsidepanelet.


***

Bruk hullet i foridepanelet til å måle for å lage et likt hull i forsiden av kortet. Om dette hullet blir litt større enn hullet i panelet er det ikke så nøye, for det blir skjult av kartongen på innsiden av kortet.


***

Lim den lille delen av "beltet" på baksiden av kortets innsidepanel.


***

Legg igjen panelene på uten å lime og mål hvor beltet skal festes.


***

Lim den lille delen av "beltet" på baksiden av kortets sidepanel.


***

Lim på panelene inni kortet.Denne tutorialen er i utgangspunktet hentet fra Splitcoaststampers og du kan finne den her. Du finner den også i Ett trykk 02/2012 :)
Håper dere liker tutorialen - lurer dere på noe er det bare å spørre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du titter innom - legg gjerne igjen noen ord om du har lyst så jeg ser at du har vært her.