tirsdag 29. april 2014

LO med MAJA DESIGN

Oppdaget plutselig at jeg ikke hadde vist fram denne LOen med MAJA DESIGN papirer og bilde fra fjorårets ferie i Cavtat i Kroatia. Deilig ferie og noe og mimre til nå når det ikke er all verdens med vår i Nord-Norge enda.


Denne LOen lagde jeg til et kurs på Bokhuset Libris i høst. Koste meg med å matche papirer og pynt til de duse fargene i bildet. Mønsterpapir fra Maja Design, egenlagde blomster og vipel:)

lørdag 26. april 2014

Step card

Dette kortet er en variant av det jeg la ut igår. Step cards er morsomme og man kan med å variere kutting og bretting lage mange ulike varianter. Lager man dem som dette, og litt små, er de fine til for eksempel bordkort.


Blomstene er laget med en av mine favorittdies fra Marianne Design, og kortet var en del av vår blomsterartikkel i Ett trykk 02/13.


Marianne Design LR0256

Mønsterpapiret er fra Pion og teksten fra Kort & Godt.

fredag 25. april 2014

Double sided step card

Før påske hadde jeg kurs på Bokhuset Libris på Jekta storsenter. Vi lagde da dette brettekortet - Double sided step card - et veldig morsomt kort med mange variasjonsmuligheter. Man kan variere hvor man kutter og bretter for å få ulike uttrykk, som for eksempel på disse morsomme Side step dresser cards.


Mønsterpapirene er fra Studiolight, sommerfuglene er stanset ut med en Martha Stewart puncher, diecut bak stempelteksten fra Norsk Stempelblad er stanset ut med en die fra Wild Rose Studio.

torsdag 24. april 2014

Clean and simple dåpskort i blått

Fjerde og siste kjappisdåpskort, blått denne gangen, laget til Ett trykks kjappiskortartikkel i juni ifjor :)


Spellbinders lable die bak teksten (skrevet for hånd), Martha Stewart kantpunch helt nederst og den prikkete borden er Washitape.

onsdag 23. april 2014

Dåpskort i brunt

Idag er det klart for det tredje av mine fire dåpskort i enkelt design laget til Ett trykk. 


Bak stempelteksten er det brukt en Spellbinders lable die, papirene er fra Pion, sommerfuglene fra Karen Marie Klip (Panduro) og kantpuncher fra Ek Success og Martha Stewart.

(desverre litt mørke bilder på disse dåpskortene)

tirsdag 22. april 2014

Enkelt dåpskort i grønt

Igår viste jeg dere det første av fire dåpskort i enkelt design laget til Ett trykk en tid tilbake. Kortet igår var rosa, dagens kort går i grønntoner.


(Litt dårlig bilde desverre)

Kreative klemmer fra Camilla

mandag 21. april 2014

Dåpskort - rosa

For en stund siden laget jeg noen litt enkle, søte kort til dåp til vår faste kjappiskortspalte i Ett trykk. Her er det første av disse fire kortene :)


Nyt den siste feriedagen :)

torsdag 17. april 2014

Sjokoladekort

Riktig god påske alle sammen! 

Påskefri er digg og plutselig hadde jeg litt ekstra tid til å lage noen blogginnlegg, koselig :)

Dagens kort er et brettekort til sjokolade som jeg laget til februarutgaven av Ett trykk. Idé til kortet: Marianne Skjelstad.

Kortet er laget med utgangspunkt i sjokoladeplaten og målene er justert etter størrelsen på sjokoladen: Kartongen på 19,5 x 12,5 cm er preget på langsiden på 8,9 - 9,7 - 18,7 - 19,5 cm. I sidene på lomma til sjokoladen er det limt to små kartongbiter som danner sideveggene i lomma. 



Motivet er fargelagt med Touch Twin Markers. Jeg har brukt tusjene på akrylkloss og påført fargen på motivet ved hjelp av blenderen. Blomster: P283, blader: 43, grått: WG5, nebb: 97, skygge i bakgrunnen: WG0,5. Blender på alle fargene. 


Mønsterpapir fra Marianne Design, Motiv fra Whimsy Stamps (Bird Swing), stempeltekst fra Norsk Stempelblad AS.

Kreative klemmer 

Camilla

onsdag 16. april 2014

Vinterkort fargelagt med Touch Twin Markers

Jeg er ingen storfargelegger, men nå og da tusjer jeg litt og på dette kortet har jeg brukt en teknikk med å legge fargen på en akrylkloss, plukke den opp med blendertusjen og legge fargen på stempelmotivet. Denne teknikken gir en litt dusere fargelegging med tusj.


Kortet laget jeg til Ett trykk 01/14. 


Tryllekortet, som det heter, har jeg hentet ideen til hos Marianne Skjelstad.


Touch Twin Markers: klær: 62, hår: BG5, vinger: CG1, hud: 133, 107, 136 + 0 (Blender)

God påske alle sammen!
Hilsen fra påskefjellet.


tirsdag 15. april 2014

Hug Snug - eller seambinding - trinn-for-trinn

Hug snug, eller seambinding, jeg elsker dette båndet! Det kan brukes som det er, krølles eller farges så det passer perfekt til prosjektet ditt.

Jeg har laget en liten tutorial for dinfantasi.no for å vise hvordan man kan bruke seambindingen både "naturell" og hvordan man kan farge den.


Du trenger seambindingbånd, vann, stempelpute (vannløselig) og varmepistol (man kan sikkert bruke hårføner også, men det kan hende det tar litt lenger tid). Det kan også være lurt å ha et underlag som tåler fukt og varme, jeg bruker et teflonunderlag, for eksempel av typen gjenbruksbakepapir, og plasthansker.


Spray litt vann på båndet. Man trenger ikke mye for å krølle det, og det kan være greit å slippe å tørke for lenge.


Krøll båndet i hånden.


Hvis du nå tørker båndet uten å farge det kan du lage en sløyfe som dette.


 Det er flere muligheter når det gjelder farging. Jeg skal vise dere hvordan man farger båndet med stempelsverte. Gni stempelputa mot underlaget (må være et underlag som ikke trekker til seg sverten).


Spray på vann og du vil se at stempelsverten blander seg med vannet.


Legg båndet i stempelsverten. Påfør mer vann hvis du ikke får nok farge.


Bruk gjerne plasthansker for ikke å bli så blekkete på hendene. Krøll båndet mens det er vått. Det kan være lurt å ikke ha det alt for vått, da tar det lang tid å tørke og det kan fort slette seg ut og bli litt "slapt". Klem for eksempel ut litt vann med et tørkepapir.


Tørk båndet med en varmepistol. Pass på så du ikke holder den for nært, tuppen på varmepistolen er veldig varm og båndet kan svis. Pass på å holde båndet litt krøllet mens du tørker det. Hold det litt fast med for eksempel en saks, gaffel eller liknende. Husk å tørke båndet helt tørt. Hvis du knyter sløyfe mens det er fuktig vil den fort bli slapp og ikke så pen.


Jeg bruker minst 1/2 meter bånd til en sløyfe som dette. Når båndet er tørt legger jeg det dobbelt og knyter deretter sløyfa. Slik blir den litt ekstra fluffy og fin.

Til kortet har jeg brukt blant annetseambinding, snurreblomster laget med Marianne dies, ramme (Marianne dies - preget og svertet gjennom hullene i diesen før ramma ble tatt løs fra diesen) og stempeltekst fra Staz.
Jeg har i tillegg brukt 10mm organzabånd i hvitt - så glad i disse båndene som er skikkelig god kvalitet! - søte ringer i sølv og lekkert papir fra Studiolight.

Håper dere fant trinn-for-trinn forklaringen nyttig:)
Kreativ hilsen Camilla

lørdag 5. april 2014

Ny utfordringsblogg med super åpningsgiveaway!


Scrappelyst er en ny utfordringsblogg som om ikke lenge kommer med sin første utfordring :) De har nå en kjempefin giveaway for å feire åpningen av bloggen, nemlig en super dagslyslampe perfekt på arbeidsbordet eller med på treff:


Stikk innom bloggen her for å se hva du må gjøre for å være med i trekningen. Muligheter for flere lodd i hatten :)

tirsdag 1. april 2014

Påske hos Kreativ Scrapping utfordring #4

I dag er det klart for en ny, morsom utfordring på bloggen til KREATIV SCRAPPING. Denne gangen vil vi se påskeinspirerte godis- og lysprosjekter.

Jeg har laget en pose med luksuspåskegodt i gult - til en søt scrappevenninne som kanskje vet hvem hun er, hihi.
Jeg laget en mal etter den originale innpakningen til påskegodtet, og stanset ut vinduet med en Spellbinders die. Herr kanin er stanset ut med den herlige Easter Elements diesen fra Sizzix.
Mønsterarkene er fra Maja Design, blomsten fra WOC, pyntesnurr fra Kort & Godt og her finner du blondeservietter. Den lekre chipboarden er fra Wycinanka.
 
Vi håper dere vil bli inspirert av vårt fine designteams påskeprosjekter, og har lyst til å være med på utfordringen i april.



12 tags of 2014 mars

Min mars-tag inspirert av Tim Holtz laget på Scrapp med hjertet treffet i helga. Jeg er kjempeglad i å lage tags, med blekk, spray og maling :) Det er litt spennende, man vet ikke helt hvordan det blir - det blir til underveis.


Detalj:


Inkssentials tags, Distress Ink puter, Tim Holtz stempler, seambinding, bånd fra dinfantasi, grå tråd, og die fra Marianne Design har vi alt sammen på Bokhuset Libris på Jekta Storsenter - for de som bor i nærheten av oss her i Tromsø :)

Tjohei!